Димитровград, Спортист на 2018 г.
Димитровград, Спортист на 2018 г. / Дарик радио, Хасково
Борбата № 1 при спортистите в Димитровград
100469
Борбата № 1 при спортистите в Димитровград
  • Борбата № 1 при спортистите в Димитровград
Безапелационно № 1 в димитровградския спорт за 2018 г. е борбата свободен стил. В церемонията „Спортист на годината“, която общината организира, спортният клуб по борба „Димитровград“ обра всички призови отличия. Мъжкият тим взе наградата за отбор, републиканският шампион Димитър Иванов е Спортист № 1 за 2018 г. при мъжете. През годината той е още 10-ти на световното първенство за мъже, 8-ми на световното за младежи до 23 г., призьор от международни турнири. След него в класацията се наредиха съотборниците му Енгин Исмаил и Микяй Наим.

Димитровград, Спортист на 2018 г.
Дарик радио, Хасково

Класацията при детско-юношеския спорт отново оглави борец- Рухан Расим, който е 12-ти на световното първенство, трети на европейското за кадети, втори на балканското първенство, първенец и призьор от международни турнири.

Димитровград, Спортист на 2018 г.
Дарик радио, Хасково

След него в десетката на най-добрите спортисти се наредиха: Никола Балев (СК по джудо и джу-джицу „Бугари“), Стилян Илиев (борба), Теодора Иванова („Бугари“), Таня Тенева (борба), Дияна Сарафова (СК по акробатика и скокове на батут „Младост“), Деян Делчев (СК по кикбокс „Фаворит“), Николай Николаев („Бугари“), Теодора Шкетрова („Младост“), Георги Ангелов („Фаворит“).

Димитровград, Спортист на 2018 г.
Дарик радио, Хасково

За поредна година първи сред треньорите е наставникът на димитровградския клуб по борба Салим Наим. Втори е Гочо Гочев от клуб „Бугари“ и трети Димитър Димов от клуб „Младост“.

Наградата за дългогодишен принос в областта на спорта за 2018 г. бе за Илия Петков, който е сред основателите на клуба по спортна акробатика в Димитровград. Тъй като Петков е в чужбина, наградата получи дъщеря му Стоянка Ангелова, която също е треньор по акробатика.
Доста от отличените състезатели тази вечер също не участваха в церемонията, тъй като са на подготвителни лагери.

Димитровград, Спортист на 2018 г.
Дарик радио, Хасково

Успешна година без травми, още много победи и медали пожела на спортистите кметът на Димитровград Иво Димов. Той припомни, че през миналата година изцяло бе ремонтирана и обновена спортна зала „Младост“, а в 6 училища бяха изградени съвременни спортни площадки. През тази година се очаква да бъде направено закрито игрище с балон, което по план ще е многофункционален комплекс, каза още Димов. Той бе категоричен, че спортът е приоритет за Димитровград и общината винаги ще помага за развитието му.

Нови и още по-големи успехи на спортисти и треньори пожелаха също председателя на общинския съвет Гергана Кръстева и председателя на постоянната комисия по образование, младеж и спорт в местния парламент Тодор Тодоров. Сред официалните гости бяха също заместник-кметовете Светослав Стойков и Яшо Минков, заместник-председателят на общинския съвет Юлиян Семерджиев, секретарят на общината Венета Стоименова, директорът „Европейски програми и хуманитарни дейности“ Диана Дончева, главният юрисконсулт Димитър Гавазов, началникът на отдел „Хуманитарни дейности“ Антоанета Шаркова и президентите на лицензираните спортни клубове, които работят в община Димитровград.

Звукова картина от церемонията, кмета Иво Димов, председателя на ОбС Гергана Кръстева и президента на клуба по борба Георги Георгиев чуйте в приложения файл.