Близнаците отцеубийци с алиби, основният свидетел срещу тях плашен със смърт
Близнаците отцеубийци с алиби, основният свидетел срещу тях плашен със смърт / netinfo

Тотален обрат по делото срещу Йонко и Георги Илчеви, обвинени в убийството на баща си Радослав, се случи днес. Той бе произведен от показанията на тъщата на Георги и съпругата на Йонко.

52-годишната Недялка Несторова, заяви пред съда, че на 14-ти май, когато според обвинението е извършено убийството, Георги и Йонко са били със семействата си в дома на Георги. По думите й между 22.00 и 23.00 часа Йонко си е тръгнал от семейната сбирка заедно със синът си, а Георги въобще не е излизал вечерта на 14 май.

Показанията на съпругата на Йонко Илчев – Маргарита, също сочат, че на 14 май, той е бил със синът им в Хасково, а ден по-рано е бил в Харманли, където всъщност живее семейството му. През този ден Йонко е продавал животни в две околни села, като защитата призовава двама свидетели, които ще го потвърдят. 13 май бе е една от първоначално предполагаемите дати за извършването на убийството, но в хода на разследването като окончателна се посочи дата 14 май.

Нея обаче не успя да я посочи със сигурност основният свидетел на обвинението и очевидец Даурий Христов. Пред съда днес той описа как близнаците са пребили баща си и как го завлекли до микроязовира, от който на 29-ти май изплува трупа му.

Даурий Христов, който е приятел на сестрата на близнаците, заяви, че близнаците са го заплашвали с убийство ако проговори за видяното от него през онази нощ.

Освен, че не си спомни точният ден, в който е бил заплашван със смърт, Даурий не разпозна нито едно от веществените доказателства по делото – 4 бетонни блока, към които е било прикрепено тялото на убития Радослав; парче от въже, с което са били вързани ръцете му и дървена летва с пирони, за която Даурий заяви, че въобще не е виждал.

Освен заради призоваването на нови свидетели, делото бе отложено и заради поисканата от прокуратурата тройна съдебно-психиатрична експертиза за обвиняемите.