Бежанците от палатките в харманлийския лагер вече са в сграда
Бежанците от палатките в харманлийския лагер вече са в сграда / DarikNews, Архив

Бежанците, които бяха настанени в палатки във Временния приемателен център в Харманли, вече са в закрити помещения на втория етаж в ремонтирана сграда на територията на центъра. Това информират от областната администрация на Хасково. В сградата, която е част от бившето военно поделение, има всички условия за нормално посрещане на зимния сезон  - работят конвекторни печки, има топла вода в помещенията за баня, твърдят от администрацията на областта. Днес 5 семейства, които не са били съгласни да обитават етажа съвместно с другите, са се върнали в палатките, докато приключи цялостният ремонт и се обособят отделни помещения, обясняват от областната управа.

Бежанците от палатките в харманлийския лагер вече са в сграда
netinfo

До края на годината е предвидено да приключи ремонтът и на първия етаж от сградата, където в момента са настанени хората от палатките. Подготвя се и още една по-голяма сграда, разположена в съседство.

Раздадени са 500 допълнителни одеяла, няма проблеми с изхранването на настанените в центъра. В момента те са 1200 души. 380 от тях са под 18 години. Тези под 14 години са 180, по данни на хасковската областна управа.

Подсигуряване на електрозахранването за центъра в Харманли бе една от темите на проведена днес в Хасково среща на и.д. областен управител Кадир Исов и Йорг Золфелнер, председател на управителния съвет на  EVN България.