Ателие за сръчковци отваря фондация Подари усмивка
Ателие за сръчковци отваря фондация Подари усмивка / DarikNews, архив

Ателие за сръчковци организира от 10 ч. днес димитровградската фондация „Подари усмивка”. Целта е да бъдат изработени сувенири и предмети за традиционния благотворителен великденски базар, който организацията прави всяка година, информира председателят й Наталия Делчева.

От фондация „Подари усмивка” осигуряват материали - боички, яйца, четки, салфетки, лепило, мъниста и панделки, но уточняват, че всеки желаещ може да работи и със свои материали. Събирането е в офис 15 на втория етаж на бившия магазин „Детски свят”.

Ателието за сръчковци е отворено както за начинаещи, така и за утвърдени творци, които искат с доброволен труд да подпомогнат каузата ни за великденския базар, коментира Наталия Делчева.

Над 1 000 лв. бяха събрани от 3-дневния великденски базар миналата година. Подобна инициатива "Подари усмивка" организира вече 5 години. За първи път обаче, отваря ателие, в което кани гражданите лично да се включат в изработване на сувенирите. Досега ги осигуряваха потребителите на социалните центрове или доброволци на фондацията.