4 от изследавините лабораторно хрантелни продукти, с които е приготвяна храна на децата от градините в Харманли са съдържали микроорганизми. Кои от тях са категоричните причинители на салмонелозата заразила 11 деца, последното от които е прието днес в Инфекциозно отделение ще бъде ясно след биохимичен анализ. Резултатите от него се очакват утре.
Човек от персонала на Кухнята – майка също се оказва носител на салмонела бактерията. 19 служители на кухнята и детските градини са били изследвани.
Здравни специалисти са изследвали продукти и готови храни, които децата от градините „Пролет” и „Ален мак” в Харманли са консумирали през миналата седмица.
Кухнята в Харманли е затворена през почивните дни за пълна дезинфекция. Докато бъдат изяснени причинителите на заразата децата консумират само суха храна.