10 с награди за читателски дневници в Димитровград
10 с награди за читателски дневници в Димитровград / DarikNews

10 награди за най-добри читателски дневници раздадоха днес на победителите в ученическия конкурс от община Димитровград и библиотеката „Пеньо Пенев”. Над 100 бяха участниците, като във втора възрастова група 5-7 клас комисията отличи за най-оригинално графично оформление Мария Кирева (5-А клас на ОУ „Алеко Константинов”) и за уникален дневник- Ренате Майер от 7-В клас на ОУ „Пенчо Славейков”. На първо място в тази група бе класирана Даниела Койнова от 5-А клас на ОУ „Алеко Константинов”, на второ- Габриела Бойчева от 7-А клас на ОУ „Пенчо Славейков” и на трето- Мария Господинова от 5-В клас на ОУ „Алеко Константинов”.

10 с награди за читателски дневници в Димитровград
netinfo

Две специални награди комисията присъди и за първа възрастова група 1-4 клас. Те отидоха при 3-А клас на ОУ „Алеко Константинов” с класен ръководител Даниела Тодорова за най-масово участие и при 4-В клас на същото училище за колективно творчество. На първо място бе отличена Христина Пенева от 3-А клас в ОУ „Алеко Константинов”, на второ- Деляна Георгиева от 4-А клас на ОУ „Пенчо Славейков” и на трето- Даниел Иванов от 4-Б клас на ОУ „Алеко Константинов”.

10 с награди за читателски дневници в Димитровград
netinfo

Наградите връчи главният експерт „Хуманитарни дейности” в общината Антоанета Шаркова, която припомни, че такъв конкурс се организира за първи път и той е част от поредицата инициатива, по повод Седмицата на детската книга. Димитровградската библиотека вече бе домакин на състезание за най-четящ клас. Предстои следващата седмица да бъдат обявени и победителите от конкурса за детска илюстрация по българска приказка. Да продължават да четат и да творят с въображения в читателските дневници, както и активно да участват в организираните за ученици конкурси, пожела Антоанета Шаркова по време на церемонията днес.