Зимна обстановка в община Габрово
Зимна обстановка в община Габрово / DarikNews.bg, архив

Времето в община Габрово е облачно, вали слаб сняг. Височината на снежната покривка достига 4-5 см. Температурата на въздуха измерена в централна градска част от общинската МТО станция е минус 3,8°С . Влажността на въздуха е 90 %.

Проходът Шипка е  проходим при зимни условия. Пътната настилка се почиства и опесъчава. Температурата на въздуха е минус 10° С, височината на снежната покривка – 20 см.   Няма наложени ограничения и допълнителни изисквания, но продължава забраната за движение на МПС с общо тегло над 12 тона. Пътят за  Узана също се обработва. В района вали слаб сняг. Видимостта е добра. Температурата на въздуха  е минус 10°С, височината на снежната покривка е 25см. Пътните настилки в участъците Габрово – Трявна,  Габрово – Севлиево, Габрово – Дряново са почистени и опесъчени,  проходими при са при зимни условия. За почистване на пътната мрежа в градската част, както и на общинската пътна мрежа, работят 11 машини на ОП „Благоустрояване” и 6 машини на „Пътни строежи“ЕООД.

Общински пътнически транспорт покрива вътрешните градски и междуградски линии.Топлофикация Габрово” ЕАД , Хлебозавод „Габрово”, „Енерго-Про” АД  и ВиК  Габрово изпълняват нормално своите задължения.

При възникване на кризисна ситуация, можете да потърсите помощ на тел.112;

Прогноза: Минималните температури днес ще бъдат между минус 6° и минус 1°, а максималните между минус 2° и 3°, в София около минус 1°. С умерен, в Източна България силен север-северозападен вятър в страната ще продължи да нахлува студен въздух.

Облачността ще е променлива, главно над Източна България и планинските райони по-често значителна.

Над планините ще бъде със значителна облачност и на места ще превали слаб сняг. Вятърът ще е от север – силен, по старопланинското било бурен и ураганен. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 7°, а на 2000 около минус 14°.

По Черноморието ще духа силен северен вятър. Облачността ще е по-често значителна, но без валежи.

Източник: Община Габрово