Завърши публичната кампания в подкрепа на образованието „Централен Балкан – за нашите деца“
Завърши публичната кампания в подкрепа на образованието „Централен Балкан – за нашите деца“ / НПЦБ

Завърши обявената от Дирекцията на Националния парк публична кампания в подкрепа на образованието „Централен Балкан – за нашите деца“.

Тя започна, в началото на м. март и премина под формата на публични срещи в общините край Парка, с участието на директори на училища и детски градини, ръководства и експерти от инспекторати по образование, дирекции и отдели в общински администрации.

На тези срещи, представители на Парковата дирекция запознаваха присъстващите с две нови образователни помагала от поредицата „Паркът като класна стая“.

Едното е образователният  пакет „Разходка в дивата планина“ - с експозиция от 9 пълноцветни плаката и помагало за учителя, предназначен за работа в детските градини и началната степен на общообразователните училища.

Второто помагало – „Оазис на дивия свят“, съдържа експозиция от 14 пълноцветни плаката и помагало за учителя и е в помощ на учебната и извънкласна работа в средната общообразователна степен.

За три месеца в рамките на образователната кампания „Централен Балкан – за нашите деца“  са проведени 9 публични прояви с участието на педагогическите колегии от общините Габрово, Севлиево, Априлци, Троян, Тетевен, Сопот, Карлово и Павел баня. Подарени са близо 300 образователни пакета „Оазис на дивия свят“ и над 500 образователни пакета „Разходка в дивата планина” на 107 училища, 90 детски градини и десетки социални и информационни центрове.

На практика това са всички детски и учебни заведения  в 74-те  населени места - села и градове, разположени в крайпарковата територия.  До изчерпване на количествата, от образователните помагала могат да получат и учебни заведения от страната, като направят заявки в Парковата дирекция.