Юношите срещат Гибралтар в Севлиево на 11 октомври
Юношите срещат Гибралтар в Севлиево на 11 октомври / БФС

Юношеският национален отбор на България до 19 години ще изиграе още една контрола преди началото на квалификациите за Евро 2014, които ще се проведат през месец ноември. Това съобщава официалният сайт на БФС.

Съперник на "лъвовете" ще бъде Гибралтар - страна, която бе приета за член на УЕФА тази година. Отборът на Александър Димитров ще се изправи срещу този непознат съперник в Севлиево на 11 октомври, дата, която е официална според календара на ФИФА за провеждане на международни срещи и на която ще играят още както мъжкият, така и младежкият ни национален отбор. 15-ти октомври също е официална дата на ФИФА, но старши-треньорът Димитров няма да я използва и ще разпусне своя състав след проверката с Гибралтар.

Началото на контролата в Севлиево ще бъде в 16:00 часа. Лагерът на националния отбор ще започне на 6 октомври, като подготовката ще се проведе в Трявна. Александър Димитров ще разчита на група от 18 човека. От списъка липсват все още невъзстановените от контузии Мики Орачев (Левски) и Никола Колев (Литекс), както и Преслав Петров (Видима Раковски), който на 7 октомври ще претърпи артроскопия. За мача с Гибралтар го няма и Стефан Велков (Славия), който ще бъде на разположение на Михаил Мадански за квалификациите на младежите с Русия и Словения.

Ето и групата на България (U19):
Вратари: Александър Любенов (Левски), Кристиян Кацарев (Локомотив София).
Защитници: Христофор Хубчев (Левски), Пламен Гълъбов (Литекс), Александър Василев (Калиакра), Мирослав Иванов (Славия), Васил Попов (ЦСКА).
Полузащитници: Петър Витанов (ЦСКА), Радослав Цонев (Ботев Враца), Борислав Цонев (Левски), Антонио Вутов (Левски), Станислав Дрянов (Черноморец), Стивън Петков (Левски), Реян Даскалов (Литекс).
Нападатели: Кирил Десподов (Литекс), Милчо Ангелов (Черноморец), Георги Минчев (Литекс), Владислав Мисяк (Левски).