Веселата къща ще гостува на морето
Веселата къща ще гостува на морето / Дарик Габрово

 

С откритата изложба „От  Дома на хумора и сатирата - с  усмивка", Веселата къща ще отбележи за единадесети пореден път Световният ден на усмивката.

Тази година те ще раздадат своите усмивки на чуждестранните туристи, почиващи в курортния комплекс „Камчия" на нашето Черноморие.

Изложбата ще бъде откритата  на 1 октомври, когато е Световният ден на усмивката в хотел „Орфей палас". Тя включва 40 творби на Борис Димовски - илюстратор на сборника „Габровски шеги", добър приятел на Веселата къща и почетен гражданин на Габрово. Изложбата е и своеобразен жест на почит към таланта на художника в навечерието на 85-та годишнина от рождението му.    

В курортния комплекс „Камчия" по традиция почиват руски граждани - семейства, ветерани от войната, ученици и младежи. Някои от тях преди години са посещавали страната ни и Габрово и пазят добри спомени от столицата на хумора.

Сега чуждестранните гости ще имат възможност да опознаят и габровския хумор, благодарение на екземпляри от сборника „Габровски шеги" на руски език, които придружават гостуващата изложба.