Титлата по twall® отново за България
Титлата по twall® отново за България / dropbox.com

Ивайло Белев бе официално награден за четвъртата си международна титла по twall® - съревнование, в което на изпитание се подлагат реакциите и бързината на играчите. В първенството twall® Challenge 2013, провело се в Германия в продължение на 9 месеца, взеха участие 216 човека, сред които представители от 16 държави – Беларус, Боливия, Бразилия, България, Германия, Египет, Ирак, Испания, Йордания, Китай, Литва, Молдова, Полша, Русия, Украйна и Унгария.

В категория „мъже“, където се състезаваха 131 участници, Ивайло остана недосегаем на върха с резултат от 182 точки. На втора позиция застана украинецът Алексей Рубан, който в последния момент успя да направи 170,5 точки. На трето място със 165,5 точки се нареди световният шампион по хип-хоп и брейк денс Патрик Григо (Германия), който през 2009 година постави и Рекорд на Гинес за най-много скокове на една ръка (101).

Титлата по twall® отново за България
netinfo

При жените Силвия Щраус, която бе трета на предишното първенство, този път завоюва върха със 169,5 точки. Така Германия си върна титлата при жените в отсъствието на победителката от twall® Challenge 2012 – Дайва Уогинтайте (Литва). Следващите позиции бяха изключително оспорвани – в рамките на една точка се вместиха три представителки на нежния пол. В крайна сметка полякинята Маугожата Русиновска надделя и взе второто място с резултат от 165,5 точки. Трета, с половин точка по-малко, остана германката Ута Нойхаус.

Официални първенства по twall® се провеждат от 2009 година, като отделните категории и броят призови места са варирали. През петте години представители на 28 държави са се състезавали в twall® шампионатите, като участници от 6 страни са успели да се доберат до призово класиране. Може да се гордеем с това, че България води по призови класирания (при използване на олимпийската подредба).