"Моши моши, Япония"
"Моши моши, Япония" / РБ "Стилиян Чилингиров"

Юлияна Антонова-Мурата ще представи книгата си „Моши моши, Япония“ в Залата на жирафите в Дома на хумора и сатирата. Срещата ще се състои на 29 май от 18.00 часа, а по време на нея габровци ще имат възможност да чуят вдъхновяващите разкази на авторката за далечната страна и нейните хора, както и да получат неин автограф.

Като дългогодишен дипломат в Страната на изгряващото слънце и съпруга на японец, българката опознава отблизо Япония и не крие възхищението си от живота там. В кратките истории, които тя споделя в книгата си, прозират голямата обич и уважение към страната, където мирно съжителстват вековни традиции и модерни технологии.

„Моши моши, Япония“ разкрива ежедневието на японците, тяхното общуване и занимания, отношението им към образованието, работата и забавленията. Япония е описана като място, където вниманието към другия и грижата за красотата са издигнати в култ. Самата авторка определя изданието като „книга за чудесата в ежедневието на японците“. Преводът на „мошимоши“ е нещо като „ало“ в телефонен разговор, а също така и „извинете, мога ли да ви помогна“. С тези истории Юлияна Антонова иска да помогне тези чудеса да се случат и у нас.