Таня Христова ще вземе участие в срещата на високо равнище на Комитета на регионите в Атина
Таня Христова ще вземе участие в срещата на високо равнище на Комитета на регионите в Атина / Комитет на регионите

Кметът на Габрово Таня Христова ще вземе участие в Шестата среща на високо равнище на Комитета на регионите (КР). Форумът е в Атина на 6 и 7 март в решаващ за бъдещето на Европа политически момент. Срещата на високо равнище ще се проведе при силен политически ангажимент и подкрепа от страна на гръцката национална делегация, нейното председателство и област Атика, по време на гръцкото председателство на Съвета на ЕС, непосредствено преди пролетния Европейски съвет и няколко месеца преди изборите за Европейски парламент. Ще бъде отбелязана двадесетата годишнина от създаването на Комитета. Целта на срещата на високо равнище е да се направи преглед на икономическото възстановяване на регионите и градовете, напредъка във връзка със стратегията „Европа 2020“ и дебата за бъдещето на ЕС.

Срещата ще замени една от шестте пленарни сесии на Комитета на регионите през 2014 г. и ще се проведе успоредно с изнесено заседание на Бюрото. Както и на предишните срещи на високо равнище, в проявата ще участват до 800 участници, включително членове на парламенти, представители на европейски, регионални и местни сдружения, и експерти от институциите на ЕС.

В Гърция проявата се разглежда като положителна идея, която да промени имиджа на Европейския съюз, като се разясни по-специално ролята на местните и регионалните власти в неговото бъдеще.