Смело, нахално, богохулно кино с голям размах и филм от българския златен фонд ни предлага „Смешен филм фест днес
Смело, нахално, богохулно кино с голям размах и филм от българския златен фонд ни предлага „Смешен филм фест днес / Смешен филм фест 2016

С българския филм „Невероятна история" започва „Смешен филм фест" днес. Седмото издание на фестивала продължава до 26 октомври в Габрово и с изнесени прожекции в останалите градове от областта.

Прожекцията от 18:00 часа днес е безплатна, а „Невероятна история" е част от златната колекция на българското кино.

Режисьор е Владимир Янчев, сценарист - Радой Ралин. Оператори са Георги Славчев и Неделчо Нанев, музиката на Петър Ступел.

Филмът е с участието на: Георги Черкелов, Рангел Вълчанов, Георги Попов, Георги Калоянчев, Пенчо Петров, Радой Ралин, Георги Парцалев, Григор Вачков, Енчо Багаров, Мими Балканска, Татяна Лолова, Найчо Петров.

Продукция: СИФ - Първи творчески колектив.

Смело, нахално, богохулно кино с голям размах и филм от българския златен фонд ни предлага Смешен филм фест днес
netinfo

Хумористът Зарков предава на главния редактор парлив фейлетон и молба за отпуск. Шефът казва „да" на молбата и „не" на фейлетона, но неволно разменя парафите. Зарков заминава, без да знае за недоразумението. Сатирата за измисления герой Караиванов се възприема на много места като истински случай. Безброй Караивановци се виждат разобличени и застрашени. Те се организират и водени от адвоката Егаров, се втурват в редакцията да искат опровержение.

От 20:00 часа зрителите в габровската зала „Възраждане" могат да гледат Съвсем нов завет - една продукция на Белгия, Франция и Люксембург .

Бог живее в Брюксел, в апартамент без вход или изход, откъдето контролира света с помощта на компютър. Държи се ужасно със съпругата си и 10-годишната си дъщеря Еа.

Момичето решава да избяга, да намери свои апостоли и да напише свой съвсем нов завет. Но преди това тя хаква компютъра и изпраща съобщения на всички хора по земята с датите на смъртта им.

Уж доброто й дело се обръща срещу нея и Бог трябва да оправи нещата, преди човечеството да установи, че няма нужда от Него.

Смело, нахално, богохулно кино с голям размах.

Наградата на публиката от фестивала Биографилм, Италия 2015 г.; наградата на публиката и награда за най-приятен филм от Норвежкия кинофестивал 2015 г.; номинация за "Златен глобус 2016, САЩ за най-добър чуждоезичен игрален филм; Голямата награда за комедия на Фестивала на фантастичното кино, Остин 2015; номиниран за наградата "Сезар" 2016, Франция за най-добър чужд филм; наградата за европейски художник постановчик (Силви Оливе), номиниран за наградата за европейска комедия, Европейските филмови награди 2015; номинация за най-добър европейски филм, Наградите "Гопо" 2016, Румъния; наградата "Федора" за най-добър чужд филм, номинация за наградата "Кармел", МФФ Хайфа 2015; номинация за наградата за арт кино, МФФ Хамбург 2015; номиниран за наградата на критиците на "Индиуайър" 2015; номиниран за наградата "Люмиер" за най-добър френскоезичен филм 2016, Франция; Голямата награда за най-добър филм, режисура, сценарий, музика, номинации за наградите за второстепенна роля (Йоланд Моро и Давид Мургия), за операторско майсторство, наградите "Магрит" 2016, Белгия; номиниран за наградата на публиката, МФФ Палм Спрингс 2016; номинация за най-добър игрален филм, чуждестранен филм, Наградите "Сателит" 2015; Голямата награда на актрисата Пили Грьон, МФФ Ситджес 2915, Каталуния.