съд дело
съд дело / ThinkStock/Getty Images
Окръжният съд в Габрово гледа на 20 септември, образувано по жалба на жител на село Кормянско дело. Мъжът  е осъден от Районния съд на пробация и обществено порицание за хулиганство.
 
М.Х. е признат за виновен в това, че на 9 ноември 2016 г., около 12:10 часа, на кръстовището между ул. „Хан Аспарух“ и ул. „П.Р.Славейков“ в района на кооперативен пазар в Севлиево, извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред.
 
Той отправял обидни думи към мъж и жена от Севлиево и нанесъл удар с юмрук в областта на задно стъкло на лек автомобил „Ситроен Ксара Пикасо“.
 

Скрити камери следят пътните хулигани, полицията разчита и на гражданите


 Дряновец, осъден на първа инстанция на две години лишаване от свобода, също търси възможност да редуцира наказанието си. Неговото дело ще бъде гледано преди обед на 20 септември от състав на Окръжен съд-Габрово.
 
Първоинстанционният съд е признал Е. И. за виновен в това, че на 16 септември 2015 г., около 01:00 часа, при условията на опасен рецидив, отнел сумата от 8 000 лева и 320 турски лири или общо 8 185,60 лева, от от къща на ул. „Архитект Александър Рашенов” в Дряново.
 

Трима младежи са задържани за серия кражби в Севлиево и Габрово