Заплащане на сметки за ток
Заплащане на сметки за ток / DarikNews.bg
През последната година се отбелязва постоянно нарастване на броя на клиентите, които заплащат сметките си за консумирана електроенергия по безкасов път. Същата тенденция се наблюдава и при разплащанията, свързани с ползване на други услуги на доставчика на ток, например присъединяване към електроразпределителната мрежа, увеличаване на ползваната мощност и други. Аналогично значително намаляват хората, които посещават физическите каси в центровете за обслужване или касовите салони, само за да заплатят месечните си фактури за ток.
 

По-скъпи ли са пасивните къщи и има ли интерес към тях у нас?


 Компанията е предоставила на своите клиенти редица възможности за плащане по безкасов път – директен дебит, през банкомат, с интернет банкиране или през система за електронно плащане.

Европа планира от 2019 г. всички нови обществени сгради да бъдат с почти нулева консумация на енергия

Най-голям ръст се забелязва при разплащанията през системата на електронно плащане. През април 2017 година над 23% повече клиенти са избрали този начин на плащане в сравнение със същия месец на миналата година. Значително повече са и извършените плащания с интернет банкиране чрез преводно нареждане по банкова сметка. Близо 17% по-малко клиенти са избрали касово заплащане на сметките за ток.