Препълнена газова бутилка се запали в Севлиево
Препълнена газова бутилка се запали в Севлиево / 100 вести

На 22 декември севлиевско семейство успя да овладее неприятна ситуация с препълнена газова бутилка, която се запали в апартамента им на ул. „Никола Петков“. Иначе имаше опасност да се повтори инцидентът отпреди седмица на габровския булевард „Хемус“, където подобен газов уред се запали и взриви, съсипвайки няколко апартамента и стълбището.

Новината съобщава вестник "100 вести" днес. Изданието пише още:

За 22-ра поредна Коледа обитателите на Дома за възрастни хора с физически увреждания в Габрово получават дарение в навечерието на празника от своя приятел в Париж Стефан Иванов.

22 години Иванов не е прекъсвал даренията си. Габровецът в Париж е и редовен читател на „100 вести“. Вчера изпрати снимка от бляскаво осветения булевард „Шан-з-Елизе“ със следното пожелание: „Моралното развитие е най-важната човешка задача, тоест, ако човек знае какво е ДОБРО, той ще постъпва ДОБРЕ. В Словото е записано: „Ако можеш да направиш Добро и не го правиш, е грях. Чрез „100 вести“ Ви призовавам: ПРАВЕТЕ ДОБРО И ВИЕ!“

На 19 декември беше проведено Благотворително коледно тържество под надслов „От деца за деца” за социално слаби деца от детски и учебни заведения, Дневен център за деца и младежи с увреждания, Център за настаняване от семеен тип, от Габрово и селата. Подаръците бяха осигурени от фондация „Раунд Тейбъл - Австрия“.

Да се постави мемориална плоча на читалище „Априлов-Палаузов“, където репетираше създаденият от Манол първи следвоенен джаз клуб в България - „Хот-клуб Габрово“, призовава чрез "100 вести" Недьо Радев.