Предоставят разнообразни услуги за младежи
Предоставят разнообразни услуги за младежи / Дарик Габрово

Проектът „Развитие на младежките услуги и капацитета на МИКЦ Габрово” бе представен днес пред представители на областна администрация, общините, местни младежки групи и организации, педагогически съветници. Разработката цели да насърчи цялостното развитие на младите хора в Габрово и областа, и да стимулира тяхното активно участие в обществения живот. Продължителността й е 24 месеца, като общият бюджет е 42 500 лв., от тях собствено участие – 4500 лв.

Предвидените дейности и услуги са насочени към млади хора на възраст 15- 29 години, както и младежки лидери и специалисти, работещи с младежи. Проектът предвижда предоставяне на богат спектър от информационни, консултантски и обучителни услуги за младежи, съобразени с техните специфични потребности. Предстои преиздаване на доброволческа книжка, с цел документиране на доброволческия опит.

В рамките на разработката са предвидени психологически консултации за младежи и млади родители; за младежи във връзка с професионално ориентиране и кариерно развитие; помощ на представители на младежки неформални групи за реализиране на младежки инициативи и проекти. Планирани са обучения за различни групи младежи, както младежки лидери, младежки работници и други специалисти на територията на община Габрово и областта.