Вражалец
Вражалец / РКИЦ

На 17 март, събота, от 17:00 часа  в зала „Възраждане” театралната трупа при  НЧ „Пробуда-1924”- гр. Плачковци ще представи пред габровската публика  постановката „Вражалец” по Ст. Л. Костов. Цената на билета е 2 лева.

Постановката „Вражалец” ни отвежда в колоритния свят на българското село преди век. Завръзката на действието е появата на вражалец-гадател, който предсказва на попа, кмета, жена му и дъщеря му, че ги очаква голямо богатство. За да дойде то при тях, ще им помогне човек с тънък занаят. Такъв е само фотографът Манчо.  След като откриват калъпа за правене на фалшиви пари във фотото му, поп Стайко и кметът Данко, вече се виждат облагодетелствани от печелившото начинание. А и младият мъж  вече е очаровал и кмета, и дъщеря му Босилка, и нейната приятелка Цвета.  Ще се сбъднат ли мечтите на селяните за лесно забогатяване? Ще се оженят ли Манчо и Босилка? Защо слухът за ревизора, който обикаля наблизо, стряска всички? Отговорите предстои да разберете на 17 март.

Постановката на режисьора Венцислав Петков ще ни накара да направим смешна и тъжна равносметка за себе си и за своята българска съдба. Да се посмеем и да се замислим заедно!