Петима от Акро-арт ще представят България на Световното по скокове на батут в Дания
Петима от Акро-арт ще представят България на Световното по скокове на батут в Дания / sport-gabrovo.com

Петима състезатели на клуб „Акро-арт“ ще представят България на започващото утре Световно първенство по скокове на батут, двоен минибатут и пътека в Одензе, Дания. С екипа на националния отбор ще се представят Мариела Пенева, Симона Иванова, Христина Пенева, Михаел Митев и Георги Николов.

Мариела вече е в Дания. Тя е един от четиримата състезатели, които ще участват в 31-я шампионат на планетата за мъже и жени. Останалите са Валерия Йорданова СК „Космос“ (Ямбол), Ясен Иванов СК“А-ГИМ – НСА“ (София) и Георги Илиев СК „Космос“ (Ямбол). Шампионатът при елита стартира утре с квалификации на батут-индивидуално. В петък са предварителните пресявки на батут-синхрон. Финалите за двете дисциплини са съответно в събота и неделя. Битката ще бъде жестока, тъй като на първенството ще се раздават квоти за участие на Олимпиадата в Бразилия през следващата година и място сред първите 16 при двата пола ще носи виза за Рио`2016.

Останалите български състезатели, общо 12 на брой, ще участват в 24-то Световно първенство за подрастващи. То ще стартира на 3-ти декември, а отборът ни ще лети за Дания на 30-ти ноември (понеделник).

В момента Симона, Христина, Михаел, Георги и останалите национали са на подготвителен лагер в Плевен и ще тренират там до заминаването за Одензе. Христина Пенева и Михаел Митев ще скачат само в индивидуалната надпревара на батут, а Симона и Георги ще участват и при синхроните, съответно в партньорство с Ивет Атанасова от СК „Добри Костин“ (Стара Загора) и Еманоил Валентинов от СК „Евротрамп“ (Кюстендил).

Според Пламен Нанев, най-сериозни шансове за по-предно класиране имат Христина и Симона, тъй като и двете са в горната граница на своите възрастови групи и ще изпълняват съчетания с конкурентна степен на трудност.

„Състезателите ни са подготвени добре, но по-важното е, че са здрави. Според мен Симона и Хриса имат възможностите да направят едно добро класиране. Ако изиграят съчетанията си така, както могат, имат шансове за влизане във финалите, а там вече всичко е възможно. Сигурен съм, че Гошо и Мишо също ще дадат всичко от себе си, за да се представят по най-добрия начин.“, коментира Нанев.

Източник: www.sport-gabrovo.com