Обсъдиха спортно-състезателната 2012/2013 година
Обсъдиха спортно-състезателната 2012/2013 година / Дарик Габрово, архив

Организацията и подготовката на спортно-състезателната 2012/2013 година бяха обсъдени на работна среща, в която участваха Даниела Василева - директор на Дирекция „Образование и социални дейности", представители на  общинска администрация и Общински спортни имоти, общински съветници - членове на ПК по „Младежта и спорта".

Обсъдени бяха въпроси свързани с планирането и провеждането на спортни прояви на територията на Община Габрово до края на 2012 и през 2013 година, а така също и  възможностите за предварителното и последващото им отразяване в медиите.Предложи се да бъдат разгледани  и обсъдени отново критериите и правилата за подпомагане дейността на спортните клубове, след което промените да бъдат утвърдени.

Коментирано бе и провеждането на състезания по различни видове спорт. Участниците в срещата споделиха, че за подготовката и участието на отборите в спортни прояви е необходим задължителен  набор от документи, който трябва да бъде подготвен предварително и това до голяма степен демотивира както участниците, така и водачите на отборите да се включват в проявите.

Поставен бе и въпросът за допълнително финансиране на спортните клубове, както и да бъдат увеличени средствата за проявите в спортния календар. От клубове се изиска да бъде представена справка, отнасяща се до организационното им състоянието - брой треньорски кадри,  брой отбори и състезатели, спортна база за провеждане на тренировъчна дейност, както и участието им в първенства и турнири през спортно-състезателната 2012/2013 година.