Обществената дискусия за севлиевската болница може и да се състои
Обществената дискусия за севлиевската болница може и да се състои / netinfo

Общинският съвет в Севлиево приема по принцип предложението на д-р Илковски за публична дискусия за общинската болница в града, но иска предварително очертаване на рамките й. Това става ясно от официалния отговор, изпратен до бившия управител на лечебното заведение от председателите на местния парламент и на комисията по здравеопазване.

Преди около седмица д-р Илковски призова от ефира на Дарик местните парламентаристи в Севлиево на публичен дебат. „Каня общинските съветници на дискусия в присъствието на медиите. Нека представят публично своите забележки към мен, към моя екип и към стратегията за развитие на общинската болница”, каза той. По-късно лекарят изпрати до председателя на общинския съвет предложението си като посочи и дата за срещата.

Д-р Илковски бе освободен от поста с решение на местните парламентаристи в средата на лятото, почти година след неговия избор за управител. Предизвестието за прекратяване на договора му изтече на 20 септември. Два дни преди това на сесия на местния парламент общинските съветници не успяха да изберат временно изпълняващ длъжността. За излизане от създалата се ситуация и с цел да не се допуска безредие в лечебното заведение, кметът на общината Йордан Стойков покани за консултации представители на групите съветници с цел да се формира обща позиция.Местните парламентаристи и ръководството на общината се обединиха около становището д-р Зиколова, досегашен заместник управител, да представлява болницата до следващо решение.