Мъжкият хандбален отбор на Габрово посреща варненския 
Мъжкият хандбален отбор на Габрово посреща варненския 
ХК "Чардафон" не успя да се класира за Суперфинала в хандбалнота дерби на България след като допусна втора загуба от вицешампиона ХК "Добруджа" при гостуването си в Добрич миналия петък.

Двата отбора изиграха три плейофни срещи като победителят в двете срещи - отборът на Добрич ще се изправи срещу варненския "Локомотив" в битката за златото, а габровци продължават в малкия финал срещу варненския "Спартак" в опит да заслужат бронза.

Вярвам, че хандбалът в България има бъдеще и това бъдеще са децата!

Първият мач между двата тима ще се играе в спортна зала "Орловец" тази неделя (5 май) от 17:00 ч.

На 4 май ХК "Чардафон" ще бъде домакин на Зоналния финал по хандбал за 11-годишните момчета. Малките хандбалисти на клуба извоюваха своето място на финала с доброто си представяне в есенните и пролетни турнири на зона "Мизия".

Класирането на отборите в Зоналния финал ще определи участието им в Държавния финал по хандбал за М11, който ще се проведе в Горна Оряховица от 17 до 19 май. В борбата за републиканските отличия ще продължат само първите два отбора в зоната.

Мачовете на малките хандбалисти ще се играят от 11.00 до 13.45 ч. в хандбалната зала на стадион "Христо Ботев" и от 14.00 до 17.30 ч. в спортна зала "Орловец". Закриването на първенството и награждаването на победителите е с начален час 18.30 В Спортна зала "Орловец".

Да бъдеш част от семейство на ХК „Чардафон" е неповторимо изживяване!

Снимка:
Мъжкият хандбален отбор на Габрово посреща варненския

10-годишните и юношите младша възраст на ХК "Чардафон" също се класираха за зоналните финали през тази година. Най-малките хандбални надежди на Габрово ще се борят за първото място в зоната на 15 май в Горна Оряховица, ЮМВ гостуват в Българене на 16 май. В периода 20-23 юни 14-годишните на "Чардафон" са домакини на Държавния финал, където ще гонят и републиканско отличие.

Горд съм да нося емблемата на „Чардафон“ на гърдите си!

М12 не успяха да намерят място на Зоналния финал, но имат шанса да подобрят представянето си през тази година с участието си в квалификациите за Държавния финал на възрастовата група.

Ръководството на ХК "Чардафон" кани габровци да подкрепят малките хандбалисти и мъжкия хандбален тим на Габрово в предстоящите важни срещи тази събота и неделя!