Марияна Даракчиева отчита 100 дни в парламента
Марияна Даракчиева отчита 100 дни в парламента / netinfo

"През изминалите 100 дни бях избрана за парламентарен секретар от Парламентарната група на Синята коалиция и за член на комисията по бюджет и финанси. Участвах в общите законодателни инициативи на парламентарната група на Синята коалиция и проведох приемни с граждани в Габровска област". Това каза народният представител за Габрово Марияна Даракчиева.

Според нея, последиците от световната финансова криза са засегнали сериозно страната. Поради този факт, сега повече от всякога, имаме нужда от адекватни управленски решения, бързи и ефективни антикризисни мерки, за да се намалят последиците за населението и икономиката.

От 14 юли до 16 октомври в парламента са внесени общо 65 законопроекта, от които 35 на Министерски съвет, 13 на Парламентарната група на „Синята коалиция" и 17 проектозакона на други политически сили.

Даракчиева е имала приемни с жителите на Общините Габрово, Севлиево и Дряново. Скоро предстои организирането на приемна в община Трявна.

На всички приемни са присъствали и общинските съветници от партиите, част от Синята коалиция.

Гражданите са поставили въпроси, свързани с работата на местната и централната власт. Има случаи на граждани недоволни от състоянието на инфраструктурата в кварталите и други такива, които са от компетенциите на местните власти. Всички са отнесени до съответните кметове. Някои от исканията на хората касаят промени в закони и правилниците за приложението им. 

За всички казуси, отнесени към съответните институции, се следи за движението им и се предоставят писмени отговори на заинтересованите лица.