Майка отива на съд за побой над учителка
Майка отива на съд за побой над учителка / Thinkstock

Млада жена отива на съд за побой над учителка. В началото на януари миналата година 28-годишната севлиевка скубала и удряла с юмруци в лицето преподавателката на своето дете.

Случаят нашумя чрез медиите, които бяха потърсени от пострадалата учителка Емилия.

Бясна майка преби учителка в клас

Младата побойница, която носи името на една от най-популярните жени-войводи - Румена, нахлула в стаята на 2 „а” клас в СОУ „Васил Левски” в Севлиево на 6 януари 2016-та.

Историята на инцидента:

Преди началото на третия учебен час,  учителката влязла в клас, където била класната ръководителка. В този момент една от ученичките - дъщеря на обвиняемата, помолила да бъде освободена, за да отиде до дома си да се преобуе, понеже си била измокрила краката. Двете учителки преценили, че не е необходимо, защото детето вече се е преобуло с екипа за физическо възпитание, а и нямало възрастен негов роднина, който да го придружи.

Разпитват учениците, които са били очевидци на побоя над учителката в Севлиево

По време на учебният час, ученичката се опитала да се свърже по мобилния телефон с майка си. Учителката преценила, че ученичката пречи на провеждането на учебните занимания и вземала телефона, който продължил да звъни. Учителката отговорила на едно от позвъняванията, като уведомила майката Румена, че в момента се провежда учебен час, като едновременно с това я помолила да престане да звъни, защото пречи на работата.
Образуваха досъдебно производство за побой над учителката в Севлиево

Няколко минути по-късно Румена отворила вратата на класната стая и извикала дъщеря си да излезе навън. Учителката помолила Румена да напусне класната стая, но тя започнала да се държи агресивно, да обижда преподавателката и едновременно с това да я блъскала в гърдите с ръце, да скубе косата й и да я удря с юмрук в лицето.

Предстои насрочване  на делото за разглеждане от съда.