Разпитват учениците, които са били очевидци на побоя над учителката в Севлиево
Разпитват учениците, които са били очевидци на побоя над учителката в Севлиево / NovaNews.bg

Районната прокуратура в Севлиево образува досъдебно производство за причиняване на телесни повреди на учителката Емилия Калоянова от СОУ "Васил Левски". Побоят е бил извършен по хулигански подбуди, счита обвинението.

Прокуратурата е изискала от МВР материалите от извършената проверка, след констатирано забавяне на работата по случая.

Досъдебното производство е образувано срещу Румена М. от Севлиево, която на 6 януари, около 10:30 часа, нахлула в класната стая на 2”а” клас, където детето й провеждало учебен час. По хулигански подбуди тя нанесла удари с ръка и крак в областта на лицето и долната част на тялото на Емилия Калоянова, старши учител в СОУ”Васил Левски”.

Побойничката причинила увреждания на учителката, които довели до временно разстройство на здравето и лека телесна повреда. Разследването е възложено на следовател от Следствения отдел на Окръжна прокуратура – Габрово.

Разпоредено е провеждането на разпити, включително и на малолетни лица, които са очевидци на извършеното деяние. Ще бъдат извършени разпознавания. Назначена е съдебно-медицинска експертиза за причинените телесни наранявания на пострадалата учителка. Под наблюдението на прокуратурата се извършват действията по разследването.