Бясна майка преби учителка в клас
Бясна майка преби учителка в клас / DarikNews.bg, архив
Бясна майка преби учителка в клас
83472
Бясна майка преби учителка в клас
  • Бясна майка преби учителка в клас

Преписка за причинена телесна повреда е заведена срещу жена от Севлиево, нанесла побой над учителка по английски език в СОУ "Васил Левски". Скандалът в учебното заведение възникнал преди обед на 6 януари.

Майката на ученик влязла в класната стая и предизвикала скандал с преподавателката, като й нанесла удари с ръка по лицето и тялото. Към 10:30 часа в средното общообразователно училище пристигнали полицаи, за да спрат боя между 26-годишната майка и учителката. Работата по цялостното изясняване и документиране на случая продължава, заведена е преписка. След окомплектоване, материалите ще бъдат изпратени на РП-Севлиево.

Според представители на училището, майката била недоволна от грижите, които са положени за физическия комфорт на детето й. Учителката от своя страна споделила с колеги, че ще търси правата си по съдебен ред.

Днес от Община Севлиево ще излязат с официална позиция по скандала.

Допълнителни мерки за сигурност са предприети в самото училище, заяви за Дарик директорът на Регионалния инспекторат по образованието в Габрово Георги Маринов. Той бе категоричен, че е направено необходимото да не се допускат външни лица по време на учебен процес.

Чуйте позицията на Георги Маринов от прикачения аудио файл!

По думите му има други начини за комуникация между родители и деца, а правилата трябва да се спазват от всички. Маринов призова да не се превръща училището в затворена система, но в същото време ръководствата на учебните заведения да решат как ще се извършва достъпа на техните територии. Маринов уточни, че според него охранителната фирма в училището, където е станал този скандал, трябва да изпълнява по-сериозно своите задължения.