Кръгови кръстовища, благоустрояване на квартали, училища, улици, нов мост над Янтра
Кръгови кръстовища, благоустрояване на квартали, училища, улици, нов мост над Янтра / Габрово ДНЕС

Кръгови кръстовища, благоустрояване на квартали, училища, улици, нов мост над Янтра предвижда през 2016 година Общината. Това е водещото заглавие на вестник "Габрово ДНЕС", наситено с информация за заложените инвестиционни планове в бюджета.

Изданието започва с пространна информация за моста над реката, който е на стойност 1 млн. лв. и ще създаде още една директна връзка между двете части на града. Това, разбира се, е удобство за пешеходците и велосипедистите.

С повече реклама онлайн ще се промотира новата туристическа дестинация "Габрово", е заявила по време на заседанието на Общинския съвет Таня Христова, кмет на община Габрово. Работа с ученици и ученически групи и засилено взаимодействие с туроператорите - това е една от посоките, в които ще се търси развитие на туризма.

В друга статия вестник "Габрово ДНЕС" информира, че амбицията на ръководството на АЕК "Етър" е да бъдат привлечени чуждестранни туристи. Изданието цитира директора доц. Светла Димитрова.
Николай Сираков, областен управител на Габрово, коментира пред изданието, че трябва да се създаде интерес към професиите, за да се задържат децата и младежите тук.

"Габрово ДНЕС" поглежда и към прогнозите, за това което ще се случва в Годината на Огнената маймуна.

Горещи страсти, любов,секс и харчове - това ни очаква, според прогнозата, цитирана в "Габрово ДНЕС".