Контейнери горяха в Габрово и Севлиево
Контейнери горяха в Габрово и Севлиево / DarikNews.bg, архив
Въпреки призивите да не се изхвърлят въглени и пепел на места, които не са предназначени за това, през последното денонощие в региона са горели контейнери.
Вчера следобед автомобил с екип от пожарникари е гасил горящ съд на ул. "Боровска" в Габрово, а на техни колеги от Севлиево им се наложило да потушават пламъците в контейнер в ж. к. "Атанас Москов".
Други инциденти, при които се е наложила намеса на пожарникари вчера:
В 11:40 ч. е получено съобщение за запален комин на ул. „Стоян Бъчваров” в гр. Севлиево. Произшествието е ликвидирано от 1 противопожарен автомобил и 3-ма пожарникари.
В 12:05 ч. е получено съобщение за запален комин на жилищен блок в ЖК „Митко Палаузов” в гр. Севлиево. Произшествието е ликвидирано от 1 противопожарен автомобил и 3-ма пожарникари.
В 12:30 ч. е получено съобщение за опасно надвиснала ламарина от жилищен блок на бул. „Могильов” в гр. Габрово. Произшествието е ликвидирано от екип на група „Спасителни дейности” към РДПБЗН-Габрово.
В 13:33 ч. е получено съобщение за запален комин на ул. „Стоян Бъчваров” в гр. Севлиево. Произшествието е ликвидирано от 1 противопожарен автомобил и 3-ма пожарникари.