Кметът на Габрово и шефовете на дирекции яхват метлите
Кметът на Габрово и шефовете на дирекции яхват метлите / netinfo
Днес кметът на Габрово Томислав Дончев, заедно с всички директори на дирекции и отдел „Канцелария, протокол, международно сътрудничество и връзки с обществеността” ще почистят детската площадка срещу Дома на хумора и сатирата. Така те ще се включат първи в кампанията за пролетно почистване, която тази година се организира под мотото "Яхвайте метлите”.

По думите на кмета Томислав Дончев с този апел администрацията иска да провокира габровци да трансформират ентусиазма, с който критикуват, в активност при почистването на града.

Седем екипа от общинската администрация, начело с кмета, председателя на Общинския съвет, четиримата заместник-кметове и секретаря ще запретнат ръкави и ще почистят седем детски площадки в различни квартали на града с прилежащите към тях паркови терени. Днес кметът пръв дава пример как става това.

На 11 април в почистването ще се включат всички детски ясли, градини и училища като почистят дворовете и прилежащи терени.

На 12 и 13 април шест екипа на Община Габрово ще излязат да чистят детски площадки. Габровските журналисти също ще се включат в кампанията за пролетно почистване като засадят цветя пред Дома на хумора и сатирата. Инициативата е обявена за 12 април и е под мотото «Да посеем цвете».