Кауфланд откри свой хипермаркет в Габрово
Кауфланд откри свой хипермаркет в Габрово / Дарик Габрово

 Кауфланд откри днес  нов хипермаркет в град Габрово. Така фирмата създава над 130 нови работни места. Инвестицията е за около 10 млн. лева. Това е първият хипермаркет Кауфланд в град Габрово и 43-ти поред в България.

Лентата на новия обект прерязаха на официална церемония кметът на общината Таня Христова и председателят на управителния съвет на „Кауфланд България" Димитър Спасов.

Кауфланд в Габрово е  построен по специална технология, която позволява топлината, която се отделя от хладилните витрини и камери да се усвоява по специална технология и да се използва за отопление на магазина.

Търговска площ е от над 2800 кв.м. Разполага с около 200 паркоместа. В магазина могат да бъдат намерени над 20 000 артикула под български и чужди марки, както и артикули на собствената марка на Кауфланд K-Classic.

Кауфланд откри свой хипермаркет в Габрово
netinfo

Наред с богатия избор на храни и напитки в Kaufland се предлагат и интересни стоки за домакинството, текстил, електроуреди, канцеларски материали, играчки и градински мебели. Всяка седмица хипермаркетът предлага атрактивни промоции в рекламен вестник Кауфланд, който се разпространява безплатно в над 1 400 000 тираж. В Габрово клиентският ни вестник ще достига до над 26 000 домакинства.

Модерната архитектура на хипермаркета е съобразена с околната среда на района и така допринася за подобряване на цялостния архитектурен облик. Плочките пред новия хипермаркет са изработени така, че да бъдат здрави максимално дълго време и да не хлопат под краката на клиентите. Те са произведени по изцяло автоматизирана технология, при която компютър командва машините и намесата на човешки фактор е изключена.

Инсталацията е на немска фирма, която е №1 в света и има клонове във всички континенти.

Успехът на Kaufland се крие в ценовата политика на постоянно ниските цени. Отстъпките, които фирмата получава при закупуването на големи количества стоки, тя предоставя на своите клиенти. Хипермаркетите на Kaufland продават винаги на най-ниски цени и предлагат на своите клиенти гаранции, които излизат от рамките на обичайното.

По случай откриването на своя първи хипермаркет в Габрово, Кауфланд България дарява 10 000 лева за изграждане на детски съоръжения в града.