Камила и мим в зрелищна постановка на операта Аида
Камила и мим в зрелищна постановка на операта Аида / снимка: организатори

Оперният спектакъл "Аида" във Велико Търново ще бъде представен с цялата си пищност на 19 ноември /сряда/ от 19,00 ч. в Двореца на културата и спорта „Васил Левски". Една от най-бляскавите сцени в оперната класика - Триумфалният марш - ще бъде реализирана със специалното участие и на Духовия оркестър на Националния военен университет „Васил Левски" с диригент майор Николай Косев. Екзотичен характер на действието ще придаде и камилата Степа, заедно със своя дресьор Свилен Кехайов.

Лошото време на премиерата през лятото на 2013 г. в Русе осуети идеята на режисьора Огнян Драганов за участието на живи животни. Затова сега великотърновци ще са първите, които ще могат да се насладят на осъществяване оригиналния и ефектен замисъл в рамките на спектакъла. В него ще участва и мимът Мартин Маринов, който ще представи впечатляващи огнени ефекти.

Костюмите са дело на италианеца Салваторе Русо. Спектакълът ще дирижира талантливият млад диригент от Италия Роберто Рега. Съзвездие от оперни гласове ще изпълнят главните роли - Владислава Гарвалова /Армения/ ще направи своя дебют в ролята на Аида, Стоян Даскалов ще ни представи своя неповторим Радамес, Адриана Николова ще видим в ролята на Амнерис, Венцеслав Анастасов ще участва в ролята на Амонасро, Рамфис ще бъде пресъздаден от Калоян Христов, Стоян Стоянджов ще се представи в ролята на Фараона, Теодора Чукурска ще се появи в мистичната роля на Жрицата. Участват хор, балет и оркестър на Държавна опера- Русе.