Интересуват ли Ви предизвикателствата пред България като член на Европейския съюз?
Интересуват ли Ви предизвикателствата пред България като член на Европейския съюз? / ОИЦ-Габрово

На 30 ноември(сряда) от 10:30 ч. в залата на Областен информационен център-Габрово ще се проведе информационна среща, посветена на предизвикателствата пред България като член на Европейския съюз.

Специално внимание ще бъде отделено на предстоящото председателство на Съвета на ЕС през 2018 г.

Събитието се провежда като част от надграждаща кампания в периода 28 ноември - 5 декември, организирана от мрежата от 27 областни информационни центъра с цел популяризиране на предстоящото председателство на България на Съвета на ЕС през 2018 г.

Участниците в срещата ще се запознаят с основна информация относно Съвета на ЕС, ротационния принцип на председателството му и в контекста къде сме ние и какво предстои. На присъстващите ще бъдат предоставени информационни материали по темата.

"За участие в събитието са поканени представители на областна и общински администрации, неправителствени организации и академичната общност", съобщават от Областния информационен център без да уточняват кои са неправителствените организации и какво точно се има предвид под "представители на академичната общност". За общинската и областна администрации пояснения не се налагат.