Хилда Цвъркалева: Подготовката за зимата е сериозна
Хилда Цвъркалева: Подготовката за зимата е сериозна / DarikNews.bg, архив

В интервю за вестник "100 вести" Хилда Цвъркалева, управител на общинското предприятие „Благоустрояване“, казва, че в момента има в сериозна подготовка за зимата. Закупени са необходимите инертни материали и химически препарати за почистване.

"Набираме шофьори. Тази година Общината купи още два автомобила, за които трябва да се търсят водачи. А това не е лесно. Много е специфична и тежка работата на пътя, а всеки габровец иска сега и веднага да му се почисти пътя, за да се прибере у дома или да отиде на работа.

Трудно се намират шофьори за работа през зимния период. Но хората, които идват при нас, знаят за каква работа става дума. Независимо от трудностите, вярвам, че ще успеем да съберем необходимия екип.

За предстоящата зима ще използваме и нови препарати. Търсим възможно най-доброто решение. Всички улици в града ще бъдат обработвани. Има улици в града, в които нищо не може да влезе, освен малко тракторче за почистването. Тази година ще бъде пуснат в действие един малък камион, благодарение на тази покупка, която Община Габрово направи. Той ще се използва и за малките улици в кв. Етъра. Досега се почистваха само главните улици, а благодарение на малкия камион ще се чистят вече и по-малките и тесни улички".