затвор
затвор / Thinkstockphotos

Окръжна прокуратура-Габрово внесе искане в съда за вземане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ на 30-годишен рецидивист.

Михаил Й. е обвинен за две престъпления. Първото е производство и държане с цел разпространение на високорисково наркотично вещество метамфетамин. Второто - за държане на прекурсори, съоръжения и материали за производство на наркотични вещества.

Полицията разкри лаборатория за производство на синтетични наркотици край Габрово

С постановление на прокурор той е задържан за срок до 72 часа до довеждането му пред съда.

Като обвиняем по делото е привлечен и съучастника на Михаил - 30-годишния Ивайло Т. от Габрово. Той е обвинен за производство и държане на наркотични вещества с цел разпространение.

Арести за притежание на наркотици в Габрово

Двамата обвиняеми са задържани заедно с други две лица, чието участие в престъплението е в процес на изясняване, при проведени на 12.02.2018 г. оперативни действия от служители на ОД МВР-Габрово под ръководството на Окръжна прокуратура. Установено е, че в частен имот в габровското село Чукили са произвеждани наркотични вещества. При претърсването са иззети множество прекурсори, съоръжения и материали, предназначени за производство на синтетични наркотици.

Под ръководството на прокуратурата  действията по разследването  продължават.