Георги Георгиев
Георги Георгиев / ПП ГЕРБ
„България никога не се е намирала в по-върхова форма във външнополитически план. Няма важен въпрос от дневния ред на Европа, в който България да не участва. Регионалното ни лидерство е налице. Във всички срещи, свързани с Балканите и процесите, които текат на тях, водеща фигура е българският премиер Бойко Борисов“. Това заяви в Габрово заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев по време на среща с членове и симпатизанти на ПП ГЕРБ. 

По думите му Председателството ни дава възможност да станем още по-видими, както и ако някой все още се съмнява в нас, да докажем, че няма основание за това. „Ако искаш да бутнеш Правителството си по време на Председателство, значи, че искаш да бутнеш държавата си. Една опозиция не може да търси само конфронтация, трябва да бъде и градивна“, коментира още Георг Георгиев.
 

Лиляна Павлова: „България трябва да положи усилия върху киберсигурността по време на Председателството"


Той беше категоричен, че по показатели миграционният натиск на българо-турската граница е нисък. „Ние знаем, че няма стена, която да не може да бъде съборена или стълба, която да се окаже по-висока от стената, но сме доказали, че сигурността на нашата граница е висока и това се знае и цени в Европа“, коментира още Георг Георгиев. 
Той определи двустранните отношения с Република Македония като исторически и беше категоричен, че е оптимист по отношение присъединяването на България към Шенген.