Габровски майки в нужда
Габровски майки в нужда / Фейсбук
Членове на набиращата все по-голяма популярност група „Габровски майки в нужда“ стартираха инициатива в подкрепа на габровски абитуриенти. Те събират запазени бални облекла и аксесоари, които да предоставят на габровски зрелостници, които желаят да се възползват.

„Инициативата ни не е насочена само към крайно нуждаещите се габровски семейства, а към такива, които изпитват трудности да подсигурят необходимото за един абитуриент. Считаме, че вместо едно семейство да изтегли кредит за бално облекло, може да вложи тези средства в обучението на децата, в допълнителни уроци и разходи, свързани с кандидатстването в университети“, обясниха организаторите на инициативата и администратори на групата „Габровски майки в нужда“ Павлина Крумова и Капка Ковачева.

Всеки, който желае да подкрепи каузата, може да публикува снимки на това, което предлага, в специален албум в групата „Габровски майки в нужда“, озаглавен „За да бъде май в Габрово“ (в помощ на зрелостник 2017/2018 г.).

Всеки, който желае да се възползва, може да разгледа албума, да набележи за себе си онова, от което има нужда и да се свърже с организатора на инициативата Павлина Крумова чрез профила й във Фейсбук Pavlina Krumova - https://www.facebook.com/pavlina.krumova.92 или на телефон 0878 87 07 13. „Анонимността на тези, които желаят това, ще бъде запазена“, увериха организаторите.

„Бихме били благодарни, ако институции като Дирекция „Социално подпомагане“, Отдел „Закрила на детето“, Община Габрово припознаят каузата и ни подкрепят, като посочат лица в нужда, които бихме могли да подпомогнем“, коментираха организаторите на инициативата.

Това не е първата благотворителна кауза, с която се ангажират членовете на групата „Габровски майки в нужда“. Заедно с членовете на групата „Габровски майки“ те набираха средства за лечението на 3-годишната Габи от Севлиево, подпомогнаха 7 деца в инициативата „Габровската коледа“, подкрепиха две семейства, чийто деца са онкоболни, подпомогнаха възрастна жена, която сама отглежда внучето си. „Габровски майки в нужда“ редовно участват и в благотворителни базари.