Ела веднага - паркът отесня, наредила Таня Христова на заместника си арх. Меразчиев
Ела веднага - паркът отесня, наредила Таня Христова на заместника си арх. Меразчиев / 100 вести

Европейската седмица на мобилността е в своята пикова фаза, но в интернет пространството няма по-вдъхновяващи снимки на тема EUROPEAN MOBILITY WEEK от габровските. Това пише вестник "100 вести" в своята водеща статия днес.

Изданието отбелязва, че има изображения с километрични колони от различни велосипеди, възрасти и супер каски, но толкова устремени и красиви млади хора, които се надпреварват със собствения си кмет в каузата за най-екологичния, икономичен и здравословен транспорт - още не са качени.

"100 вести" представя събитието така:

"Близо хиляда момчета и момичета, според стикерите за участие, така мощно полетяха на юг към "Маркотея", че експертът по спорт в Общината Николай Пенов леко се притесни за по-крехката на външен вид Таня Христова, която се изгуби в устрема. Само на външен вид, защото на финала кметът на Габрово видимо можеше да пробяга още метри.

Към 10:30 четири декара и половина парк се препълва. Кметът поиска връзка с Общината и нареди на арх. Меразчиев телеграфно: "Ела веднага - паркът отесня!" Заместник-кметът по строителство и екология пристигнал и се усмихнал - паркът никога не е бил по-красив и пълен с енергия".

Европейската седмица на мобилността (ЕСМ) се провежда ежегодно в периода 16-22 септември с цел насърчаване на европейските общини да въведат и подпомогнат устойчивия транспорт. През тази година „Европейската седмица на мобилността” и „Do The Right Mix – Придвижвай се разумно” обединяват усилия, за да засилят съдействието за развитие на устойчива градска мобилност!