Мирослав Семов
Мирослав Семов / Община Дряново
Идеята е работна, ще претърпи промени, особено след като по нея започнат работа специалисти в отделните направления. Но нейната реализация би дала възможност на хората да видят българските традиции в строителството. В пространството около моста на Колю Фичето в Дряново ще бъдат разположени сгради, с големината на беседка, изградени от различни материали. Ще се виждат каменен строеж, плет, тухлена зидария, ще има огнище. Това място ще служи за официални церемонии, а в делнични дни - за отдих на гражданите.

Кметът на Дряново Мирослав Семов представя днес в програмата на Дарик радио, между 10:00 и 12:00 часа, тази идея в рамките на една инициатива, която предстои да се реализира на 5 май.  Ежегодната среща на професионалните гимназии по строителство и архитектура, ще се проведе в Дряново. Инициативите започват в Ритуалната зала, от 10:00 часа.
 

Стройте за векове, не само за пари, но и за слава и чест на майстора


"Всяка от сградите ще бъде като музеен експонат, покривите ще са покрити различни материали - плочи, керемиди и т. н.", казва Семов и отчита големия интерес на младото поколение към старите сгради и техниките, с които са построени те.

Цялото интервю с Мирослав Семов, посветено на инициативата по посрещане на завършващите професионалните гимназии по строителство и архитектура, може да чуете днес в програмата на Дарик радио от 10:00 до 12:00 часа.