Двама с наркотици са заловени в края на миналата седмица

наркотици
наркотици / ОД на МВР Добрич
На ул. "Шипка" в Дряново полицейски служители извършили проверка на л.а. „Опел“, управляван от 26-годишен мъж от с. Гостилица.

Водачът е тестван за употреба на наркотични вещества, като техническото средство отчело положителен резултат за канабис.

В автомобила е намерена свивка със суха листна маса, която при полевия наркотест реагирала на марихуана. У 23-годишния му спътник е намерено полиетиленово пликче с бяло кристалообразно вещество, реагиращо на амфетамин.

Последвало претърсване в жилището на водача в с. Гостилица, където е намерена полиетиленово пликче със суха листна маса, дала положителна индикация за марихуана. Наркотичните вещества са иззети. По случая е образувано досъдебно производство.
 
На ул. "Стара планина" в Дряново, полицейски екип спрял за проверка л.а. „Мерцедес“. Установено е, че водач на автомобила е 16-годишен неправоспособен младеж от София. При проверката му за употреба на наркотични вещества, техническото средство "DRUG CHECK 3000" отчел положителен резултат за амфетамин. По случая е заведена преписка. След окомплектоване, материалите ще бъдат изпратени на РП-Дряново.