Дряновската болница с пореден опит за оцеляване
Дряновската болница с пореден опит за оцеляване / netinfo
Управителният съвет на НЗОК отхвърли отказа на Районната здравноосигурителна каса в Габрово да сключи договор по 29 клинични пътеки с Дряновската общинска болница, каза в интервю за Дарик директорът на лечебното заведение д-р Георги Стайков. Той определи решението като справедливо и сподели, че се чувства удовлетворен от него.

Директорът на Здравната каса в Габрово Захари Дошков уточни за медията, че отхвърлянето на отказа не означава автоматично сключване на споразумение. "Преписката се връща отново в районната каса за разглеждане на представените документи за сключване на индивидуални договори. След това ще трябва в двуседмичен срок отново да се произнесем. Проблемът с осигуряването на специалистите обаче стои отново пред дряновската болница,"каза Дошков.

В момента ще се направи пореден опит за сключване на договори за клинични пътеки с осигурени лекари на по половин работен ден. Това означава, че ще се кандидатства за втори път пред Националната здравноосигурителна каса за разрешение за работа на двама специалисти на половин работен месец. Точно това изключение не бе разрешено от Националната каса при първото искане и се наложи районната каса да откаже сключването на договор.