Деца от Севлиево ще рисуват върху парашут в Италия
Деца от Севлиево ще рисуват върху парашут в Италия / netinfo

Истински парашут ще се превърне в платно за рисуване за шест деца от Центъра за детско изобразително изкуство „Видима“ в Севлиево. Това ще стане по време на престоя им в международния лагер- фестивал в италианския град Фериере през този месец. Възпитаниците на художничката Снежана Велчева посещават фестивала вече осем поредни години. И тази година поканата за участие пристигна лично от главния организатор на мероприятието Карло Девоти, която е своеобразно признание на севлиевската школа.

Идеята за рисунки върху парашут хрумва на Снежана Велчева съвсем случайно, тъй като такова нещо не е правено до сега. Освен върху парашута, по време на двуседмичния си престой в лагера децата ще рисуват, а творбите им ще бъдат показани на специална вечер, посветена на България.

По време на миналогодишните си участия във фестивала децата от Центъра за детско изобразително изкуство „Видима“ рисуваха стенописи върху фасадата на лагерната сграда и колоните й. Тази година в Италия ще гостуват само деца, които през годината са участвали в много конкурси и изложби, а това ще бъде тяхното първо задгранично пътуване. Снежана Велчева и възпитаниците й ще отпътуват за Фериере на 8-ми август и ще останат там две седмици.