Д-р Веселин Димитров оглави РЗИ-Габрово
Д-р Веселин Димитров оглави РЗИ-Габрово / Личен архив, д-р Веселин Димитров

Д-р Веселин Димитров е назначен за директор на Регионална здравна инспекция-Габрово (РЗИ). Той заменя на поста д-р Петър Стефанов.

"От 1982 г. съм в системата и целия си трудов път съм преминал в нея, с изключение на последните три години", припомни за Dariknews.bg д-р Димитров. Той каза още, че е бил на различни нива и изрази мнение, че са необходими промени в цялата система.

"Трябва да се издигне авторитета на профилактиката, да се подобрят условия на работа и възнаграждението, защото в лечебната мрежа вземат доста повече, отколкото при нас", е мнението на д-р Веселин Димитров.

През януари 2011 г. бяха обединени Районен център по здравеопазване (РЦЗ) и РИОКОЗ (бивша ХЕИ) в Регионална здравна инспекция. Тя работи в няколко направления - медицински дейности, опазване на общественото здраве, лабораторни изследвания и администрация.

Д-р Стефанов не остава на работа в РЗИ, където според д-р Веселин Димитров всички длъжности са заети.

Д-р Веселин Русев Димитров е роден през 1956 г., след като завършва медицинския институт в Плевен, специализира "Социална хигиена и организация на здравеопазването", "Трудова медицина" и по линия на Световна здравна организация - "Социална медицина и здравен мениджмънт".