Д-р Иванов:Севлиевци 20 години бяха къпани с обещания
Д-р Иванов:Севлиевци 20 години бяха къпани с обещания / Дарик Габрово, архив
Д-р Иванов:Севлиевци 20 години бяха къпани с обещания
60691
Д-р Иванов:Севлиевци 20 години бяха къпани с обещания
  • Д-р Иванов:Севлиевци 20 години бяха къпани с обещания

Кметът на Севлиево д-р Иван Иванов не се чувства обиден от репликата на премиера, че в града не е лесно да се намери къпан човек. 

 Севлиево ежегодно има проблеми с водата, а това лято бе обявено и бедствено положение.За последните 20 години това бе най-критичната ситуация. През 1992 година  общината отново е била изправена пред бедствено положение, като тогава на 5 дни веднъж е била подавана вода.

Рехабилитация на канализационната и водопреносната мрежа, както и на довеждащите водопроводи са първите стъпки, които реално предприема Общината за по-дългосрочно решаване на проблема.

"Няма как да съм обиден на тази реплика. По-скоро мога да кажа, че севлиевци 20 години бяха къпани с обещания. Това е първото правителство, което реално осигурява средства. Това са над 35 млн. лева, които по три  проекта ще влязат още тази година във ВиК мрежата", коментира кметът.

Той добави, че репликата е била казана на шега, но се чувства обиден на всички тези, които до настоящия момент са лъгали севлиевци, че ще направят нещо с водоснабдяването, а не са направили нищо.

"Сега ще ходя в Севлиево, защото там се оказва - да намериш изкъпан човек не е лесна работа", каза вчера в Габрово преди да отпътува към Севлиево премиерът Бойко Борисов. Там той участва в среща по проекта за рехабилитация и разширение на водопроводната и канализационна мрежи на града.