БСП готови на дебат за общинската собственост, но при условия
БСП готови на дебат за общинската собственост, но при условия / Дарик Габрово, архив

БСП са готови на дебат за общинската собственост, но само, ако той се проведе в присъствието на кмета и председателя на Общинския съвет, съобщи на пресконференция днес лидерът на социалистите Николай Григоров. Той уточни, че на срещата трябва да бъдат поканени и кметовете от 90-та година до сега. Николай Григоров представи пред медиите подготвения отговор на поканата за дебат, отправена му от народния представител и областен координатор на ГЕРБ Цветомир Михов. 

"Дебатите за управлението на общинската собственост и в частност - за управлението на „Общински пътнически транспорт" ЕООД са важни.

Убеден съм, че те трябва да се проведат от представители на местното самоуправление и експерти в присъствието на Кмета на Общината и на Председателя на Общинския съвет.

В същото време - открито и публично пред очите на гражданите и медиите. Не съм убеден, че Вашето лично участие като партиен координатор е уместно. За БСП времето на тоталитарния режим и партийното командване на местните власти отдавна е отминало. Не знам как е за ПП ГЕРБ.

Като Председател на групата общински съветници  от БСП, Ви информирам, че имаме официално направено предложение за извънредна сесия на Общински съвет - Габрово по проблемите на „Общински пътнически транспорт" ЕООД, но въпреки това приемаме поканата и сме готови да участваме в дебатите, при условията на утвърдената в цивилизования свят демократична процедура - предварително договаряне на правилата, условията, времето, модерацията и мястото на събитието".