Застъпници на партия Лидер си искат парите, продължават с протестите
Застъпници на партия Лидер си искат парите, продължават с протестите / Дарик Добрич
Застъпници на паритя "Лидер" си искат парите, продължават с протестите
21215
Застъпници на паритя "Лидер" си искат парите, продължават с протестите
  • Застъпници на паритя "Лидер" си искат парите, продължават с протестите

 

Над 20 застъпници на партия „Лидер" протестираха пред офиса на партията в Добрич заради неполучени възнаграждения за отминалите избори за Народно събрание. По думите на протестиращите, на голяма част от официално регистрираните в РИК 2000 застъпници на партията, не са преведени обещаните суми от по 40 лева. Една част от хората са получили по 15 лева с обещанието, останалата сума да бъде изплатена до края на миналата седмица.

 „Моята информация от централата на "Лидер" е, че в Добрич са преведени пари за 10 хиляди застъпници" - обяви пред Дарик Ивелин Иванов, който е агитирал за партията в ромската махала. „Подозренията ми са, че семейство Славкови са прибрали парите. Тръгнахме след една идея, която на местна почва се опорочи" - допълни още Иванов.

Радомир Райчев - зам.председател на Общинския съвет на „Лидер" в Добрич, единствен от местното ръководство излезе да преговаря с протестиращите. Той подчерта, че не се занимава с финансовите въпроси на партията и няма представа дали парите за застъпниците са преведени от София.

Областният председател на „Лидер" Мария Славкова днес е в столицата за участие в Националния съвет на партията. Очаква се на форума да има яснота кога ще бъдат изплатени средствата.

Ден по-рано пред Дарик съпругът на Мария Славкова, Богомил Славков обяви, че „парите няма да останат неразплатени". „И в други региони на страната не са платени всичките суми", допълни Славков. Според него от общо 2000 регистрирани в РИК застъпници на партията, 1200 са получили по 15 лева аванс, а останалите - нищо. 

Протестиращите застъпници на „Лидер" ще излязат отново пред офиса на партията в Добрич в петък, 17 юли от 9.00 часа.

Чуйте още от днешния протест в звуковия файл: