/ ThinkStock/Getty Images
Нов началник е назначен във Военно окръжие-Добрич. Това е подполковник Генади Генов. Той е назначен със заповед на началника на отбраната, от 1 юли. Генади Генов е досегашният заместник-началник на окръжието, той е повишен в звание подполковник.

Това съобщи Гинка Иванова, експерт „Връзки с обществеността“ във военното окръжие. Подполковник Генади Генов е роден през 1976 г. в гр. Генерал Тошево. Завършил е средното си образование в града в професионална гимназия по земеделие „Тодор Рачински“ през 1994 г. и Висшето военно училище за артилерия и противовъздушна отбрана „Панайот Волов“ в Шумен през 1999 година.

През 2016 г. завършва и Военната академия „Г. С.Раковски“ в София. Заемал е различни длъжности в състава на Военновъздушните сили и Централното военно окръжие.

Награждаван е от министъра на отбраната с награден знак „За вярна служба под знамената" - трета степен, и с предметна награда „Нож за АК-74“, информира още Иванова. Генади Генов е в редиците на Военно окръжие от 2016 година.

Като заема длъжностите заместник-началник на окръжието и началник на сектор "Военен отчет, комплектуване, набиране и адаптация". На церемония в сградата на Военно окръжие досегашният началник на окръжието капитан I ранг Бисер Бонев връчи официално заповедта за повишение в длъжност на подполковник Генов.

Капитан Бонев продължава своята кариера в Командването на Военноморските сили на България. Той пожела на своя приемник да продължи да работи все така усърдно за утвърждаването на авторитета на военното окръжие.
Павлина Живкова, БТА