/ БТА
Пътуващата експозиция посветена на „110 години българска бойна авиация“ на Военновъздушните сили (ВВС) на България е открита в центъра на Добрич.

БТА

Фотографската колекция, която е показана на площад „Свобода“, е дело на военни фотографи. „Ние трябва да вярваме, че освен славно минало, нашата българска военна авиация има и бъдеще, което ще продължи да се доказва“, изтъкна командирът на военно формирование 28-770 Балчик майор Иван Тодоров.

Авиобаза „Безмер“ отблизо: Вижте самолетите Су-25, стрелково въоръжение и екипировка (СНИМКИ)

Той подчерта, че въпреки предизвикателствата продължават да обучават летци. Изложбата съдържа 60 платна и отразява историята и съвремието на българските ВВС. Запечатани са моменти от ежедневието на бойната авиация.

БТА

В рамките на изложбата е подреден и филателно-пощенски щанд, който е съвместна инициатива на Командването на ВВС и на Българската филателия и нумизматика към Български пощи.

БТА

Изнесено филателно гише предлага да се видят и закупят марки, карти и пликове на авиационна тематика. На откриването присъстваха областният управител на Добрич Здравко Здравков и заместник-областният управител Атанас Дучев.

БТА

БТА

В тържеството участва и Духов оркестър Добрич. Изложбата остава до 7 юли заедно с филателния щанд. Организатори са Военновъздушни сили, със съдействието на Община град Добрич и “Български пощи“.
Павлина Живкова, БТА