дърва отопление
дърва отопление / Дарик архив
През активния отоплителен сезон в град Силистра няма регистрирани превишения на средната денонощна норма на фините прахови частици до 10 микрона. Това показват данните от декември 2017 до февруари 2018 г. от автоматичния пункт, разположен в центъра на града. Не са отчетени превишения и при останалите следени атмосферни замърсители, съобщиха от Регионалната инспекция по околна среда и водите в Русе.

Единични дни с превишения са регистрирани в месеците октомври и ноември миналата година.

Данните за нивата на фините прахови частици от този пункт се събират и обобщават в месечна справка, която се изпраща в Изпълнителна агенция по околната среда и се публикуват ежемесечно на интернет страницата на инспекцията.

Община Силистра изпълнява Програма за намаляване нивата на атмосферните замърсители, за чието изпълнение РИОСВ-Русе осъществява строг контрол. Тече интензивна газификация на всички обществени сгради. Прилагането на мерките по тази програма и дисциплината на населението оказват благоприятен ефект върху качеството на атмосферния въздух в града, е заключението на еко-инспекторите.