В сградата на бившето АПК в Генерал Тошево ще има асансьор
В сградата на бившето АПК в Генерал Тошево ще има асансьор / Община Генерал Тошево

В сграда на бившето АПК в Генерал Тошево ще се изгради асансьор, финансиран по проект „Красива България”, съобщават от  добруджанската община.
Вече е подписан договор с Министерството на труда и социалната политика за финансиране на строително-монтажни работи за поставяне на хидравличен подемник (асансьор) за осигуряване на достъпна среда в сграда за обществено обслужване.

Проектното предложение не само е сред 17-те одобрени за финансиране, но е на първо място от общо 110 постъпили предложения от цялата страна, подчертават от община Генерал Тошево.

С реализацията на проекта ще се улесни достъпът на граждани до Домашния социален патронаж (сутерен) и до четвъртия етаж на сграда, в която се помещават различни институции, и ще бъдат удовлетворени исканията на жителите с намалена подвижност.

Бюджетът на обекта е на стойност 86 443 лв. с ДДС, като 69 154 лв. е финансиране от Министерство на труда и социалната политика и 17 289 лв. съфинансиране от страна на Община Генерал Тошево. Обектът трябва да бъде готов и въведен в експлоатация до края на календарната 2016 година.

Проект „Красива България” при Министерство на труда и социалната политика представлява инициатива за намаляване на безработицата и насърчаване на заетостта в страната. Той стартира официално през 1998 година и за този период Община Генерал Тошево реализира договори за финансиране, надхвърлящи един милион и двеста хиляди лева. По „Красива България” са обновени градския парк, детските градини „Пролет” и „Радост” в града, Филиповата кръчма в с. Красен, ОУ “Христо Смирненски”, Ученическо общежитие, Общинска служба „Земеделие” и др.